Nakládaný hermelín

Beanův nakládaný hermelín
********************************
Ingredience:
Hermelíny – nejlépe se zeleným pepřem
Česnek – podle chuti
Paprika sladká, pálivá, příp. chilli
Feferonky kulaté
Pepř celý – může být černý,bílý, červený, zelený – je to spíš pro oko
Jalovec, tymián, rozmarýn – lze nahradit provensálským kořením
Černé olivy
Cibule
Bobkový list
Olivový olej – může být i rostlinný
Sterilovaná červená kapie

Postup:

Česnek rozmačkáme a smícháme s červenou a pálivou paprikou. Poměr záleží na vaší drsnosti, já dávám 5/1. Hermelíny rozkrájíme a hmotou vymažeme. Vložíme kolečko cibule a půlky oliv. Dáme do sklenice a prokládáme cibulí, feferonkama, olivama, kořením, kapií. Zalijeme olejem a necháme alespoň týden být.

Nakládaný hermelín jemně kořeněný
******************************************
Ingredience:
4 hermelíny,
9 stroužků česneku,
2 pálivé papričky,
na špičku nože sladké nebo pálivé papriky,
15 kuliček jalovce,
10 kuliček černého pepře,
10 kuliček zeleného pepře,
2 kávové lžičky tymiánu,
1 kávová lžička rozmarýnu,
2 bobkové listy,
olej
Příprava:
Tymián, rozmarýn, jalovec, černý pepř a papričky rozdrťte a smíchejte s paprikou a rozdělte na devět dílků. Hermelíny rozkrojte na polovinu. Na dno sklenice (sklenice by měla být tak široká, jako jsou kolečka hermelínu, jinak spotřebujete hodně oleje) dejte nakrájený stroužek česneku a jeden dílek koření, na to plátek hermelínu a pokračujte až do doplnění sklenice.

Vrch posypte posledním dílkem koření, přidejte kuličky zeleného pepře, po stranách vložte bobkové listy a zalijte olejem. Špejli zasunujte do sklenice tak, aby vyplavaly všechny vzduchové bubliny a olej pronikl všude.

Zavíčkujte a neotevírejte dříve než za čtyřiadvacet hodin.

Nakládaný Hermelín klasik
*******************************
Ingredience:
400 g Hermelínu,
100 g cibule,
2 stroužky česneku,
1 dl oleje,
1 červená pálivá paprika,
nové koření, celý pepř, bobkový list
Příprava:
Sýr nakrájíme na 6 - 8 dílků, vložíme do skleněné nádoby spolu s pokrájenou cibulí, česnekem a paprikou. Zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme v chladu 6 - 10 dnů uležet.

Nakládaný ementál
***********************
Ingredience:

po 1 sklenici nakládané cibulky, kousků papriky a malých okurek, 500 g ementálu, 2 snítky rozmarýnu, 8 bobkových listů, 10 kuliček černého pepře, 500 ml olivového oleje

Postup:
Cibuli, kousky papriky a okurky vložíme do síta a necháme dobře okapat. Ementál nakrájíme na 3-4 cm velké kostky. Kousky ementálu, zeleninu, rozmarýn, bobkový list a zrnka pepře naskládáme do uzavíratelné sklenice. Všechny přísady zalijeme olejem tak, aby byly zcela ponořené. Přes noc necháme uležet (min.4 hodiny).

Nakládaný hermelín se "špekáčkama"
********************************************
Ingredience:
Hermelín
špekáčky
DEKO (kořeněná směs k nakládání zeleniny)
cibule (hodně)
česnek
ocet
bobkový list
nové koření
celý pepř
nakládaná kapie i s nálevem
Harisa (sterilizovaná pikantní zeleninová směs)
feferonka (já jsem použil sterilizovanou)
olej
Příprava:
Připravil jsem si nálev - přiměřeně vody ve které jsem rozvařil (cca 5 minut) přiměřené množství DEKA (tak, aby to bylo jedlé - možná trošku slanější - ostatní suroviny sůl trošku stáhnou), ocet, nové koření, celý pepř, bobkový list a velké množtví cibule nakrájené na kolečka (ovařená v nálevu z DEKA byla super)- nechal jsem prochladnout; hermelín jsem nakrájel na malé kousky, špekáčky na stejnou velikost, rovnal jsem je do nádoby, prokládal jsem česnekem nakrájeným na kolečka, cibulí z nálevu, nakládanou kapií, trošku Harisy; celé jsem to potom zalil prochladlým nálevem včetně veškerého použitého koření, taky jsem použil nálev z kapie a trochu oleje.

Protože Hermelín i buřty byly nakrájeny na malé kousky (rovnou na sousta), odlil jsem trochu nálevu a celé jsem to mohl podávat jako salát.

CO je to DEKO a jeho náhrada - je to směs koření a soli, který se používá při přípravě nálevu pro nakládání okurek nebo jiné zeleniny a hub. Hlavní surovinou je určitě sůl a potom hořčičné semínko, dále je uvedena už jenom směs koření, možná trošku cukru (nebo náhradní sladidlo), protože přidáním octa potom vznikne nálev, který je hodně podobný nálevu na nakládání okurek. Takže: Deko bych nahradil tak, že bych ve vodě svařil uvedené suroviny s přidáním koření, které už je uvedeno v receptu. Musí vzniknout podobně dobrý, slanokyselý kořeněný nálev, jako je průmyslově vyráběná směs DEKO.
Doporučená příloha:
pečivo, pivo

Naložený hermelín ala Jamajka
*************************************
Ingredience:
4 hermelíny, 1 větší cibule, 4 olivy, česneková pasta, olej, červená paprika sladká, provensálská pasta nebo koření
Příprava:
Hermeliny rozkrojíme podélně. Jednu polovinu natřeme zevnitř provensálskou pastou (nebo posypem provensálským kořením), druhou natřeme česnekovou pastou, položíme kolečko cibule a rozpůlenou olivu. Přiklopíme druhou půlkou hermelínu a dáme do sklenice. Lehce zaprášíme červenou paprikou na povrchu. Zalejeme olejem a dáme do lednice uležet na pár dní (záleží na zralosti hermelínu). Cílovou chuť této speciality můžete ochutnat v pivnici Jamajka, Staropramenná 23, Praha 5 - Smíchov (3 minuty od Anděla).

Nakládaný pokrájený hermelín
***********************************
Ingredience:
5 hermelínů,
1 -2 cibule,
2-3 stroužky česneku,
5 polévkových lžic oleje,
sójová omáčka,
1-2 polévkové lžíce octa,
mletá paprika sladká,
bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře,
3-4 kuličky nového koření,
nalámaný bobkový list
Příprava:
Do misky nakrájíme hermelíny na drobné kostky, přidáme najemno pokrájenou nebo nastrouhanou cibuli, vylisovaný česnek, 5 polévkových lžic oleje, zakapeme sojovou omáčkou (hodně), přidáme ocet, mletou papriku (pokud to chceme ostřejší, můžeme přidat trošku ostré papriky). Dále přidáme bílý mletý pepř nebo 5 kuliček celého bílého pepře (dle chuti), nové koření a rozlámaný bobkový list.

Všechno dobře promícháme a nejlépe je vložit do uzavřené plastové misky, která má dobře těsnící poklop a uložíme do chladničky.
Konzumovat se může hned za dva dny, ale nejlepší je uležený za týden a později.
Může se podávat i samostatně s chlebem nebo pečivem, nebo taky předem plnit do vydlabaných rohlíků, nebo rozříznutých vek a pak spojených k sobě.

Okořeněný naložený hermelín
***********************************
Ingredience:
3 hermelíny,
1 cibule,
3 stroužky česneku,
2 feferonky,
2 lžíce olivového oleje,
nové koření,
tymián
Příprava:
Sýry nakrájíme na menší kousky a dáme do nádoby. Posypeme nahrubo nakrájenou cibulí a drceným česnekem, přidáme jemně nakrájené feferonky, nové koření a tymián. Zalijeme olejem a dobře uzavřeme.
Takto naložené sýry necháme v chladničce až dva týdny odležet.

NAKLÁDANÝ HERMELÍN PROVENSÁLSKÝ
****************************************************
3-4 hermelíny, provensálské koření, grilovací ostré koření, bobkový list, feferonku, olej.
Hermelíny podélně rozkrojíme, nedokrojíme. Uprostřed i na povrchu posypeme provensálským i grilovacím kořením, naskládáme do zavařovací láhve, přidáme bobkový list, feferonku a zalijeme olejem. Láhev zavíčkujeme a necháme na teplém místě uležet asi 3-4 dny. Podáváme s pečivem.

NAKLÁDANÝ HERMELÍN DECENTNÍ
*********************************************
Nakládaný hermelín má i svoji decentnější, chuťově mnohostrannější podobu, která je dokonce starší než ona hospodsky řízná. Hermelíny podélně rozpůlte, poklaďte plátky česneku (jeden stroužek na jednu půlku hermelínu) a posypte směsí koření připravenou tak, že v hmoždíři utlučete lžičku rozmarýnu, lžičku tymiánu, 15 kuliček jalovce a přidáte na špičku nože pepře a stejně tolik sladké papriky. Naskládejte do sklenice (vždy vnější plochou na řeznou plochu, nikoliv do původního tvaru), zalijte kvalitním olejem a přidejte dvě feferonky a dva bobkové listy. Po uležení v chladu, k němuž postačí 48 hodin, krájejte na trojúhelníčky a podávejte jako jednohubky. (Šedý věk socialistického potravinářství měl tu výjimečně jednu výhodu - norma ukládala hermelínu průměr, díky němuž se téměř přesně vešel do půllitrové zavařovací sklenice a spotřeba oleje byla minimální. Dnes už tato jednoduchá pravda neplatí).

RADBENOVA VYCHYTÁVKA
***********************************
Hermelín se podélně rozkrojí, obě půlky se vydlabou a vydlabaná hmota se smíchá s rozmačkaným česnekem, pálivou paprikou, bílým a zeleným pepřem (vše podle chuti), a utře se to do jemného těstíčka. To se pak nacpe zpátky do hermelínu. Obě půlky se přiloží opět k sobě a mezi ně se dá silnější kolečko cibule. Vše se nechá uležet klasickým způsobem ve slunečnicovém oleji 3 - 4 dny a pak se to sežere.

Nakládaný hermelín sedlčanský
Nejprve si zvolíme počet osob a naplánujeme dobu, po kterou budeme hermelín konzumovat. Například pro čtyřčlennou rodinu budeme potřebovat:
• 5 litrovou láhev od okurek;
• 15 malých sedlčanských hermelínů bez příchuti („Pepu“ co chodí na rande s Nivou sníme zvlášť);
• 2 větší cibule; 2 česneky;
• dále sladkou červenou papriku z pytlíku, nakládané feferonky, černý pepř celý, nové koření celé, bobkový list;
• rostlinný olej (necelé dva litry);
• párátka a nůž.
Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Česnek rovněž oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme též na kolečka, druhou polovinu necháme vcelku. Hermelíny rozbalíme a rozkrojíme je napříč na polovinu.
Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak tři plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na třech místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do lahve, vždy tři v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžně proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až po vrch lahve olejem.
Koření dáváme dle chuti a citu, aby výsledek nejen dobře chutnal, ale i hezky v lahvi vypadal.
Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě. Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Pokud jej chceme méně uzrálý, stačí nechat jej naložený 14 dní, pokud více, tak alespoň tři týdny.
PS1: Před vlastní konzumací vřele doporučujeme dostatečně se předzásobit pivem. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou.
PS2: Po snědení všech hermelínů, lze olej použít ještě jednou. Hermelínu to dodá ještě pikantnější chuť.

Nakládaná niva
******************
Ingredience:
Niva /nejlepší je niva v krabičce ta se dá rozříznou na třikrát
česnek - nešetřit /dvě hlavičky
olej
chillí, pepř celý, sůl
cibule /nešetřit
sklenice
Postup:

Koupím Nivu rozříznu ji na půl jde i na třetiny, aby nebyla moc silná. Pak si připravím česnek/hodně/ rozmačkám a to napatlám na tu Nivu z obou stran. Pak vezmu čilí koření a posypu opět Nivu z obou stran. Mezitím mi někdo nakrájí cibuli na kolečka a také si připravím nové koření a bobkový list. Napatlanou Nivu si opatrně rozřezám na kostičky. Na dno sklenice si dám vrstvu cibule, Nivy a koření /bob.list 1 a dvě nová koření /, zase cibuli, Nivu a pokračuju až mám vše ve sklenici. Někdy použiju i dvě sklenice podle velikosti. Nahoru ještě dám vrstvu cibule a bob.list a nové koření - vše se zaleje olejem a nechá se alespoň týden uležet a pak už jen dobrou chuť.
Před konzumací sleju olej - ten se dá použít buď na další zpracování Nivy nebo k naložení masíčka a může se zkusit i do česnečky nebo bramboračky.

Nakládaný balkánský sýr
******************************
Ingredience:
200 g balkánského sýra, 150 g olivového oleje, 1 chilli paprička, 1 lžička saturejky, 1/4 lžičky oregana (dobromysli), 2 lžíce jablečného octa, 1/2 lžičky soli
Postup:
Sýr nakrájíme na kostičky asi 1 cm velké a dáme je do sklenice. Ve 100 ml vody svaříme koření s octem a solí, přidáme olej, promícháme a dáme trochu zchladit. Vlažnou směsí zalijeme sýr ve sklenici a vše necháme vychladnout. Pak sklenici zavřeme a dáme asi na dva dny do chladničky odležet.

Nakládaný Romadůr
************************
Suroviny:
Nakládaný Romadur 1 Romadur, 1 cibule, bobkový list, nové koření a celý pepř, česnek, olej

Postup:
Nakládaný Romadur 1 Romadur, 1 cibule, bobkový list, nové koření a celý pepř, česnek, olej Cibuli nakrájíme na kolečka, sýr na kostičky, česnek prolisujeme - zamícháme v misce. Na dno sklenice dáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Přidáme sýr s cibulí a česnekem. Do této směsi nalijeme olivový olej. Sýr může být potopený celý. Necháme v lednici asi 2 dny proležet.

Nakládaný Balkánský sýr olivový
**************************************
Ingredience:
200 g balkánského sýru,nakrájeného na kostičky
1 červená paprika nakrájená na proužky
2 cibule nakrájené na kolečka ( můžeme použít také červenou)
1 malá sklenička nakládaných paprik (kozí rohy)
1 malá sklenička oliv
tymián,provensálské koření
mletý pepř
utřený česnek (podle chuti)
sůl
trochu octa
olej
Příprava:
Nakrájenou cibuli,papriku a kozí rohy dáme do misky.Trochu osolíme a zakapeme octem.Přidáme olivy,tymián,provensálské koření,trochu mletého pepře,třený česnek a přilijeme olej.Jako poslední přidáme nakrájený sýr,lehce zamícháme.
Dáme do sklenice s uzávěrem,kterou uložíme do lednice a občas obrátíme.
Za dva až tři dny můžeme konzumovat.

Nakládaný eidam
*********************
Ingredience:
500 g eidamu (případně ovčího či uzeného sýru nebo nivy),
200 g oliv bez pecek,
200 g čerstvých hub,
2 červené papriky,
2 dl octa,
4-5 stroužků česneku,
2 cibule,
2 feferonky,
2 lžíce cukru,
bobkový list,
několik kuliček celého pepře a nového koření,
snítka tymiánu,
olej
Příprava:
Sýr nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na plátky, houby a papriky očistíme a také nakrájíme na menší kousky. Ocet a 1/4 l vody svaříme s cukrem, bobkovým listem, celým pepřem a novým kořením.

Do převařeného horkého nálevu vložíme nakrájené houby a papriku a asi po 10 minutach je slijeme. Nakrájený sýr, cibuli, olivy, papriku, houby, česnek, feferonky a všechno koření (i z nálevu) narovnáme do vhodné nádoby a zalijeme olejem tak, aby byly všechny suroviny potopené.
Nádobu uzavřeme a necháme 10 dní odležet na chladném místě.

Naložený hermelín po indicku
**********************************
Suroviny:

1 hermelin, trocha nalozenych houbicek, porek, cibule, cesnek, paprika, feferonky, kari koreni, pepr, sul, chili, olej

Postup:

Hermelin nakrajime na kosticky a k nemu pridame cibuli nakrajenou na kosticky; porek, feferonky, papriku a houbicky nakrajene na drobne platky. Olej smichame s korenim (ktereho dame dle chuti, ale kari by melo prevazovat) a tim prelijem hermeln i se "zeleninou". Nechame ulezet par dnu.


Sýrová pochoutka
*********************
Suroviny:

Balkansky syr, Hermelin, Eidam, Cesnek, Olivy - at zelene nebo cerne, olivovy olej, bazalka, tymian

Postup:

balkan, hermos a eidam se nakrajej na kosticky prida se docela dost cesneku (taky na kosticky, ale trochu mensi :o), potom olivy no a potom se prida bazalka, tymian zaleje se to nejakym kvalitnejsim olivovym olejem a je to! dva dny ulezet a je z toho velka namka


Nakládaný sýr hermelín
*******************
Deset minut práce, přibližně sedm dnů čekání a pak – pak máte před sebou něco lahodného, voňavého, pikantního ... Sýr hermelín je sám o sobě báječná věc, ale naložený? To je skutečně vynikající pochoutka. Hodí se jako lehká večeře, stejně jako malé pohoštění – záleží už jen na vás, v jakém množství a úpravě ho pak podáváte.

Ingredience:
4 hermelíny, 300 ml olivového oleje (můžete použít i směr 200 rostlinného a 100 olivového), 1 cibuli, nejméně 4 stroužky česneku, 4 sterilované feferonky, 4 bobkové listy, 1 lžičku pasty z chilli papriček (nebo jiná pálivá záležitost, záleží na vaší chuti), kuličky barevného pepře.
Postup:
Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Asi polovinu kuliček pepře rozdrťte (nebo použijte koupený drcený pepř). Hermelíny podélně rozkrojte. Na jednu polovinu sýra pak z vnitřní strany rozložte plátky česneku, posypejte drceným pepřem, druhou polovinu potřete onou „pálivkou“. Přidejte kolečka cibule a bobkový list. Poloviny přiložte zpět k sobě a sepněte párátky. Pak hermelíny vložte do sklenice s patřičně širokým hrdlem a zalijte olejem tak, aby byly všechny sýry zcela ponořené. Nechte pak uležet přibližně po dobu nejméně jednoho týdne při pokojové teplotě. Před vlastní konzumací vřele doporučuji dostatečně se předzásobit pivem. Podáváme s chlebem a zeleninovou oblohou. Po snědení všech hermelínů lze olej použít ještě jednou.

Nakládaný hermelín I.
******************
Potraviny:
hermelín (větší), olej, olivový olej, pepř, sůl, kari, bobkový list, petržel nebo pažitka, česnek
Postup:
Hermelín překrojený na půlku potřeme česnekem a olivovým olejem, posypeme kari, popepříme, posolíme a vyložíme petrželkou. Půlky pak opět spojíme a uložíme sýr do sklenice. Počet je na vás.
K uloženým sýrům přidáme dva bobkové listy a pouze lehce "ušpiníme" olivovým olejem. Sklenici pak zalijeme olejem, dobře uzavřeme a necháme alespoň 7 dní uležet. Pravidlo zní čím déle, tím lépe.
Stejně lze naložit i olomoucké tvarůžky

Nakládaný hermelín II.
********************
Potraviny:
hermelín, čerstvá paprika, feferonka nebo ďábelské koření (nemusí být), česnek, olej za studena lisovaný, nejlépe olivový
Postup:
Papriky nakrájíme na proužky, oloupaný česnek prolisujeme. Hermelíny nakrájíme na osminky nebo jen podélně na polovinu. Do vyšší nádoby na dno nalijeme olej, hromádku lisovaného česneku, hromádku papriky, promícháme. Položíme vrstvu hermelínu tak, aby zůstal potopený a znovu opakujeme. Občas proložíme feferonkou nebo posypeme ďábelským kořením podle chuti. Nádobu uzavřeme folií a necháme v lednici uležet alespoň 3 dny

Hermelín nakládaný
********************
Suroviny:hermelíny
Na hospodsky říznou variantu:
• různá ostrá koření např.: ďábelská směs, práškové chilli, různé druhy pepře, grilovací koření a pod. (dle fantazie, chuti a odvahy)
• feferonky
• česnek
• cibule, olej

Na decentnější variantu:
• česnek na plátky
• směs koření: rozmarýn, tymián, jalovec, pepř, paprika
• olej
• feferonky , bobkový list

Postupy přípravy:

Hospodsky řízná varianta

Tato verze nakládaného hermelínu jako vynikající pochoutky k pivu používá palčivá koření a jejich směsi, jako např.: ďábelskou směs, grilovací koření, česnek, feferonky, případně cibuli. To vše střídavě naskládáme s podélně rozkrojeným sýrem do sklenice a zalejeme olejem a necháme rozležet. Skladba ingrediencí v této variantě vždy míří především k chuti výrazně palčivé.

Chuťově decentnější varianta

Tato varianta je méně řízná než uvedená hodspodská varianta a má mnohostrannější podobu, která je dokonce starší, než ona "hodspodsky řízná". Hermelín podélně rozpůlíme, poklademe plátky česneku (jeden proužek na jednu půlku hermelínu) a posypeme směsí koření. Směs koření připravíme v hmoždíři, kde spolu roztlučeme: lžičku rozmarýnu, lžičku tymiánu, 15 kuliček jalovce a přidáme na špičku nože pepře a stejně tolik papriky. Vše pak střídavě naskládáme s půlkami sýra do sklenice (vždy vnější plochou položíme na řeznout plochu, tj. nikoliv do původního tvaru), zalijeme kvalitním olejem, přidáme dvě feferonky a dva bobkové listy a necháme rozležet.
V obou případech po rozležení v chladu (stačí 48 hodin) nakrájíme sýry na trojúhelníčky, podáváme jako jednohubky a zapíjíme pivem.

Nakládaný hermelín
******************
Ingredience:
2 hermelíny, 2 cibule, gilovací koření, naložené papriky, 4 stroužky česneku, Tabasco, olej
Postup:
V oleji rozmícháme grilovací koření. Hermelíny podélně rozkrojíme a potřeme česnekem. Cibuli nadrobno nasekáme. Na dno láhve rozložíme 1 díl cibule a nakrájenou naloženou papriku, na papriku položíme hermelín a zakápneme Tabascem. Na hermelín dáme další díl cibule a papriky, takto vrstvíme střídavě hermelíny, cibuli a papriky. Hermelín můžeme zakapovat Tabascem. Nakonec vše zalijeme olejem s rozpuštěným grilovacím kořením. Láhev zakryjeme a uložíme na 5 dní do chladu.

Nakládaný hermelín
********************
Mám skvělý recept na nakládaný hermelín (tvrdí to všichni co ochutnali). Nejdřív si udělám směs z rozmačkaného česneku a chilli koření(dávám ho přiměřeně, aby směs byla světle červená, (na pět sroužků asi jednu kávovou lžičku) touto směsí potřu půlku podélně rozříznutého hermelínu a přiklopím druhou půlkou (počítejte asi jeden stroužek česneku na jeden Sedlčanský hermelín).
Namazané a slepené hermelíny skládám do 5 litrové lahve od okurek, na dno se vejdou 3 již zníněné Sedlčanské hermelíny (jsou menší), do děr co vzniknou vedle hermelínů dávám nakládané chilli papriky (vzhledem k velikosti jsou lepší kulaté), a pokračuju druhým patrem a to tím způsobem, že přes místa kde jsou papriky položím hermelín (jakoby napříč), do sklenice se vejde pět pater po třech hermelínech a šesté patro je jen "dvouhermelínové", jednotlivá patra prokládám bobkovým listem.
Na pánvi rozehřeju asi 1 dcl oleje a přidám koření - bobkový list, tymián, celý pepř, a nové koření. Nechám to trochu prohřát, ale nesmí se začít smažit. Až olej schladne naleju ho na hermelíny a lahev doleju čistým olejem, aby hermelíny byly ponořené. Uložím do ledničky a nechám tak týden uležet.

Nakládané pikantní sýry
*********************
niva,hermelín, feta, čedar, česnek, feferonky, pepř černý, olej olivový vše podle potřeby

Sýry nakrájíme na kostičky, prokládáme česnekem, feferonkami a pepřem. Zalijeme olivovým olejem (nešetříme, s obyčejným to není dobré), tak aby vše bylo potopeno. Necháme dobré 3 týdny a více uležet v lednici
Nakládaný hermelín
• 3-4 hermelíny
• 1-2 větší cibule (nejlepší jsou červené)
• 1-2 nakládané feferony nebo ostřejší papriky
• trochu jader z vlašských ořechů
• 1 lžička sladké mleté papriky
• 2 bobkové listy
• 15-20 kuliček pepře
• 4-6 kuliček nového koření
• sůl
• 2-4 stroužky česneku
• (1 lžička hořčičného semínka)
• (1 lžička mletého pepře)
• olej
• sklenice, víčko (alobal)
Hermelíny podélně rozkrojíme na poloviny, všechny vnitřní plochy silněji pomažeme utřeným česnekem se solí a paprikou a posypeme nadrobno rozsekanými jádry z vlašských ořechů. Tyto půlky zase k sobě spojíme, přitiskneme na sebe a rozkrojíme ještě na půlky příčné. (Je možné do potírací směsi přidat i mletý pepř, ale nemusí být aplikován.)
Půlky upravených hermelínů naskládáme do sklenice s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem, případně hořčičným semínkem. Feferonky nakrájíme na proužky (čerstvé papriky na tenká kolečka), cibuli na kroužky a střídavě klademe mezi hermelíny a na ně. Zalijeme olejem, zavřeme víčkem nebo alobalem a necháme v chladu 5-7 dní.

Hermelín
****************
Mám docela dobrej recept na nakládaný hermelín. Co se týče množství sýru a poměrů druhů koření záleží to jen na chuťových buňkách jedince a na tom, jaké koření preferuje. Místo hermelínu lze použíti kamadet, je levnější... Potřebujem: česnek (nakrájený na plátky), drcený černý pepř, tymián, mletou papriku (sladkou), chilli, nebo feferonu, drcené jalovčinky, bobkový list, nové koření olej; (4kuličky nového koření,4 jalovčinky,
8 kuliček pepře, 1 bobkový list, lžička tymiánu, 1/2 lžičky papriky, 1/2 feferony, 8 stroužků česneku myslím na 3 hermelíny) - tyhle poměry jsou ale fakt debilní, nejlíp je to okořeněné od oka. Hermelín se buď rozřízne na plátky či na menší kousky, vrstva sýru se posype směsí koření, poklade se to česnekem, foukne se tam bobkový list a ZAKAPE olejem, atd. Feferonka se tam může dát celá, kdo má radši ostré, tak si ji rozdrtí. Hermelín by neměl v oleji plavat, jak to známe z hospody, protože pak olej a hermelín žlukne a není to po určité době vůbec dobrý. Doporučuji fouknout to tak na týden do ledničky, pak je to v pohodě. Jo a sklenice by se měla obden otáčet aby se olej dostal i na ostatní sýr nejenom na ten vespod sklenice.

Naložený Hermelín
*********************
2 Hermelíny
2 cibule
grilovací koření
naložené kapie
4 stroužky česneku
Tabasco
olivový olej

V oleji rozmícháme grilovací koření. Hermelíny podélně rozkrojímeme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nadrobno a rozdělíme ji na 5 dílů.
Na dno lahve rozprostřeme 1 díl cibule a pokrájenou kapii, na ní dáme plátek Hermelínu, zakápneme Tabascem. Na Hermelín dáme další díl cibule, papriky a takto vrstvíme střídavě Hermelíny, cibuli a papriky. Nezapomeňte vždy Hermelín zakápnou Tabascem!
Nakonec vše zalijeme olejem s rozpuštěným grilovacím kořením. Láhev zakryjeme a uložíme na 5 dní do chladu

Nákladaný hermelín
*********************
Dneska večer jsem měl kuchařskou. Udělal jsem večeři. A když se vařily brambory, tak jsem se konečně pustil do nakládaného hermelínu, co už dlouho chystáme, že si zase jednou uděláme.
Recept je to z internetu, ale přesný zdroj už si nepamatuju. Je tam česnek, cibule, nové koření, pepř a bobkový list. Minule jsem to udělal bez feferonky, protože nemám moc rád ostré. Ale trochu to asi přeci jen chce, tak jsem dovnitř nasypal trochu papriky.

Naložil jsem celkem tři hermelíny.
Ve špajzu to necháváme nejméně tak pět dní.

Tentokrát jsem tam dal ale hodně té cibule a česneku. Ještě ta paprika k tomu: to jsem zvědav, jestli to půjde jíst bez piva. Ale zase jako podklad by to bylo skutečně geniální: mastné, lehce pálivé, syté

Nakládaný hermelín
**********************
Ingredience (aneb budete potřebovat):
• 1 zavařovací sklenice se širokým hrdlem
• několik hermelínů - podle sklenice (nejlépe sedlčanský - má malý průměr a je levný a měkký)
• rostlinný olej - dle velikosti sklenice (nejlepší je olivový nebo panenský, ale bohatě stačí i slunečnicový)
• 2 cibule (podle chuti)
• bobkový list
• nové koření
• několik pálivých papriček vcelku
• mletá paprika (feferonky)
• 1 česnek (ten být nemusí)
• párátka
Postup:
Hermelíny rozkrojíme podélně na půlku. Vnitřek spodního dílu posypeme paprikou a můžeme i vložit trochu cibule či česneku. Vrchní část dáme na tu spodní. Připevníme párátky a posypeme zvrchu opět paprikou a cibulí. Vložíme do sklenice a kolem dáme bobkový list, nové koření, cibuli, česnek i papričky. Pokračujeme druhým hermelínem...
Postup opakujeme, dokud není sklenice vrchovatě plná. Tu pak zalijeme olejem, tak aby vše bylo ponořené v oleji.
Dáme do lednice odstát asi na 14 dní. Kdo to tam nechá příliš dlouho, tak mu možná zplesniví :o) Kdo ho nechá příliš krátce, tak mu dostatečně nezměkne. Pozor při vyndávání. Při malém hrdle se vám rozpadne, ale to je jedno -"hermelín zván jinak, chutnal by stejně" :o)
Jíme s nakrájeným chlebem a zapíjíme (ideálně) pivem.

Naložený hermelín
*********************
Co potřebujeme: hermelíny (počet závisí jen na vás), česnek, cibule, olej, pepřové koření, můžete a nemusíte feferony nebo ostrou papriku.

Hermelíny rozkrojíme jako housku, na každou půlku rozmačkáme stroužek česneku, štědře zasypeme kořením, koření jsem napsala pepřové od Vitany, ale můžete dát jakékoliv - mletou papriku, různé směsi, grilovací atd. Hermelíny zas spojíme a naskládáme do sklenice s cibulí nakrájenou na plátky (popř. s ostatní zeleninou), zalejeme olejem, neřešila jsem kvalitu oleje, vzala jsem obyčejný slunečnicový. Necháme 4 dny odležet v lednici nebo i mimo ní. Když necháváme odležet mimo lednici, doporučuji před podáváním vychladit.

Nakládaný hermelín
******************
Nejprve si zvolíme počet osob a naplánujeme dobu, po kterou budeme hermelín konzumovat. Například pro čtyřčlennou rodinu budeme potřebovat:
• 5 litrovou láhev od okurek;
• 15 malých sedlčanských hermelínů bez příchuti („Pepu“ co chodí na rande s Nivou sníme zvlášť);
• 2 větší cibule; 2 česneky;
• dále sladkou červenou papriku z pytlíku, nakládané feferonky, černý pepř celý, nové koření celé, bobkový list;
• rostlinný olej (necelé dva litry);
• párátka a nůž.
Nejprve oloupeme cibuli a nakrájíme na kolečka. Česnek rovněž oloupeme, polovinu stroužků nakrájíme též na kolečka, druhou polovinu necháme vcelku. Hermelíny rozbalíme a rozkrojíme je napříč na polovinu.
Obě poloviny jemně posypeme červenou sladkou paprikou. Na jednu půlku dáme pár koleček cibule a tak tři plátky česneku. Můžeme přidat i pepř. Poté druhou polovinu hermelínu překlopíme přes první a propíchneme jej na třech místech párátky. Takto připravené hermelíny pravidelně rovnáme do lahve, vždy tři v jedné řadě. Hermelíny v lahvi prokládáme občas cibulí, stroužky česneku, bobkovým listem, pepřem, novým kořením, feferonkami a průběžně proléváme olejem. Nakonec vše zalijeme až po vrch lahve olejem.
Koření dáváme dle chuti a citu, aby výsledek nejen dobře chutnal, ale i hezky v lahvi vypadal.
Hermelín necháme zrát při běžné pokojové teplotě. Doba zrání je podle chuti, dá se poznat podle cibule - měla by být měkká. Ochutnávat se dá již po týdnu. Pokud jej chceme méně uzrálý, stačí nechat jej naložený 14 dní, pokud více, tak alespoň tři týdny.

Nakládaný hermelín
**********************
(na 2 sklenice po 500ml)
Potřebujeme:
250ml oleje, 1 lžíce cukru, 1 lžička Pikant fix (Dr.Oetker), 3 lžíce octa (8%), 3 hermelíny, případně olivy, cibule, česnek, kapie apod.
Postup:
Na mírném ohni necháme v oleji rozpustit cukr, Pikant fix a ocet. Až se cukr rozpustí, stáhneme směs z plotny a necháme vychladnout. Sýr nakrájíme na kostky a narovnáme do sklenic, případně proložíme olivami, česnekem, cibulí, apod. a zalijeme nálevem.
Sklenice uzavřeme a asi 5 dní necháme uležet na chladném a tmavém místě

Nakládaný hermelín
**********************
Suroviny
hermelín (přírodní zrající sýr s bílou plísní na povrchu), cibule, olej, feferonka, jalovec, pepř, sladká paprika, majoránka

Postup
Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a vložíme do sklenice. Přidáme na proužky nakrájenou cibuli, jalovec, pepř, špetku sladké papriky, majoránku a feferonku nebo jinou čerstvou či sterilovanou papričku, všechno koření v množství dle vlastní chuti.
Celé to zalijeme až téměř po okraj rostlinným olejem – nejchutnější je olivový, lze ale samozřejmě použít i obyčejný – sklenici uzavřeme a obsah důkladně promícháme.

Nakládaný hermelín musí správně uzrát, sklenici proto umístíme do chladu a temna. Doporučuji uskladnit v chladničce a občas sklenici protřepat, aby se olej dostal rovnoměrně do všech částí. Optimální doba zrání je zhruba 5 dnů, zde ovšem záleží mimo jiné třeba na tom, jak zralý byl hermelín před naložením a jak moc tekoucí hermelín máme rádi.

Silvestrovský hermelín
*********************
Suroviny :
hermelín rozkrojím na 2 půlky ,pomazánkové máslo přidáme lžíci ml. pepře ,vlašské ořechy nasekané na hrubo.
Postup : hermelín namažeme jako dort pom. máslem i po stranách . Obalíme v ořechách necháme chvíli v alobalu v lednici a pak jen baštíme .
Pomazánkové máslo s pepřem můžeme natřít i na veku a taky posypat ořechy

Nakládaný hermelín
***********************
Suroviny
hermelín, česnek - množství dle chuti, cibule, černý pepř celý (10 zrnek na jeden sýr), nové koření celé (5 zrnek na jeden sýr), bobkový list, feferonky, olivový olej
Postup
Dobře zralý, nejlépe skoro tekoucí hermelín nakrájíme na trojúhelníčky a vložíme do sklenice. Prokládáme je tenkými plátky nakrájeného česneku, na kousky nakrájenou cibulí, dále přidáme celý černý pepř, celé nové kořeni, bobkový list a malinkou feferonku. To cele zalijeme olivovým olejem (může být i rostlinný), uzavřeme a necháme alespoň 5 dní odležet tak, aby hermelín ještě více zvláčněl a natáhnul chuť česneku.

Nakládaný hermelín
********************
Ingredience:
• 4 Hermelíny
• 15 kuliček jalovce
• na ąpičku noľe sladké papriky
• lľička tymiánu a rozmarýnu
• 4 bobkové listy
• 8 strouľků česneku
• 2 feferonky
• olej
Vybavení:
• větší zavařovací sklenice s víčkem
Postup:
Hermelíny nakrájíme (pozn.: zda a jak krájet je ponecháno na vkusu umělce; viděl jsem hermelíny krájené plochami rovnoběľnými s rotační osou hermelínu, osobně bych ale zastával krájení buď ľádné nebo plochou kolmou na tuto osu), poklademe plátky česneku a posypeme rozdrceným kořením. Řezy hermelínů naskládáme do sklenice, přidáme vavřín, feferonky (vcelku či rozčtvrcené), zalijeme olejem a necháme uleľet (zde se opět názory na dobu naloľení různí, minimem je den, ale osobně bych, zejména v případě hermelínů nekrájených, počkal 1-2 týdny).
Nakládaný hermelín
5 hermelínů, česneková pasta, provensálské koření, 1 velká cibule, 5 oliv, olej, sladká paprika

Hermelíny podélně rozkrojíme. Jednu polovinu posypeme provensálským kořením, druhou natřeme česnekovou pastou. Na to položíme kolečko cibule a polovinu olivy. Přiklopíme druhou půlkou hermelínu a naskládáme do sklenice. Lehce zaprášíme paprikou. Zalijeme olejem a necháme v ledničce uležet několik dní.