Na toasty

LOVECKÝ TOAST

Potřebujeme: 250 g drůbežích jater, 150 g anglické slaniny, 100 g oleje, sůl, pepř, 250 g
toastového chleba nebo bílé veky, 150 g nakládaných hub, 50 g kečupu.
Malé plátky jater a malé plátky slaniny opečeme společně na části oleje, osolíme, opepříme a rozložíme na opečené krajíčky veky nebo toastového chleba. Posypeme nakrájenými nakládanými houbami a pokapeme kečupem.

SÝROVÝ TOAST S KŘENEM

Potřebujeme: 200 g taveného sýra, 50 g másla, 100 g oleje, 100 g šunkového salámu, toastový chléb nebo bílou veku, 4 stroužky česneku, 50 g křenu.
Tavený sýr utřeme s máslem a drobně nakrájeným šunkovým salámem. Na oleji osmažíme krajíčky veky nebo toastového chleba, potřeme česnekem, připravenou pomazánkou a posypeme strouhaným křenem.

ŠUNKOVÝ TOAST S LEČEM

Potřebujeme: 600 g sterilovaného leča, 30 g rostlinného tuku, 2 stroužky česneku, sůl, pepř,200 g bílé veky nebo toastového chleba, 50 g másla, 150 g šunky.
Na pánvičky vložíme na tuk lečo, přidáme česnek utřený se solí, pepř a vysmahneme do vazebné konzistence. Plátky veky nebo toastový chléb opečeme v opékači topinek nebo na grilu, pomázneme máslem, přeložíme plátek šunky, navršíme podušené lečo a na talířku prohřejeme v mikrovlnné troubě asi 20 vteřin.

TOAST SE SÝREM A JABLKY

Potřebujeme: 100 g plátkového sýra, 50 g rostlinného tuku, 250 g toastového chleba, 250 g jablek, mletou papriku, 30 g jader vlašských ořechů.
Krajíčky chleba potřeme tukem, poklademe plátky jablek bez jadřinců, přikryjeme plátkovým sýrem a poprášíme mletou paprikou. Dáme zapéci do vyhřáté trouby a když se sýr roztéká, toasty vyjmeme a posypeme sekanými ořechy.