Nepečené řezy

NEPEČENÉ ŘEZY

1. OŘECHOVÉ SALÓNKY:
500 g pískového cukru, 60 g másla, 2 lžíce strouhaných ořechů, 1/4 l mléka, 1 lžíce rumu. Mléko, cukr a máslo mícháme na ohni do zlatova. Sejmeme z ohně, přidáme rum, ořechy a promícháme. Nalijeme na vodou opláchnutý plech, necháme zatuhnout a krájíme na obdélníčky.

2. NEPEČENÝ NUGÁT:
250 g moučkového cukru, 250 g 100% tuku, 2 vejce, 500 g piškotů, 30 g kakaa, 50 g rozinek, 5 lžic rumu. Ve vodní lázni necháme rozpustit tuk, přidáme jemně rozdrcené piškoty, prosetý cukr, vejce a rozinky namočené v rumu. Promícháme a vzniklou hmotu rozválíme na pocukrovaném vále na tloušťku 1 cm. Povrch uhladíme tak, že přiložíme mikrotenový sáček, přes který válečkem těsto vyrovnáme. Polijeme čokoládovou polevou. Po zatuhnutí krájíme na malé čtverečky.

3. OŘECHOVÉ TYČINKY:
150 g moučkového cukru, 150 g mletých vlašských ořechů, 1 lžíce meruňkové zavařeniny, 1 lžíce rumu. Smícháme ořechy s cukrem a zavařeninou. Vyválíme pomocí mikrotenového sáčku, potřeme rumem. Krájíme tyčinky a obalujeme v jemném krupicovém cukru.

4. OŘECHOVÉ NEPEČENÉ ŘEZY:
200 g moučkového cukru, 1 vejce, 200 g jemně mletých ořechů, rum. Ořechy smícháme s cukrem, vejcem a přilijeme tolik rumu, aby těsto bylo vláčné. Na pocukrovaném alobalu vyválíme 3 stejné pruhy na stéblo silné. Každý pruh potřeme rozpuštěnou čokoládou a skládáme na sebe. Povrch potřeme čokoládou a zdobíme ořechy. Necháme ztuhnout a krájíme na malé řezy.

5. TŘÍBAREVNÝ KOKOSOVÝ ŘEZ:
180 g moučkového cukru, 250 g kokosové moučky, 1 slazené kondenzované mléko, rum. Kokosovou moučku smícháme s kondenzovaným mlékem, přidáme tolik cukru, aby hmota byla tuhá a ochutíme rumem (asi 2 lžíce). Rozdělíme na 3 části. Jednu necháme bílou, druhou obarvíme 2 lžícemi kakaa, třetí červeným potravinářským barvivem. Každý díl zformujeme do válečku dlouhého 30 cm a rozválíme na šířku 5 cm. Pláty potřeme kondenzovaným mlékem, naskládáme na sebe a necháme v chladu ztuhnout.
6. KREMEŠ OD SOUSEDKY:
Na velký plech rozložíme Be-Be sušenky ( asi 3 balíčky). Potřeme pudinkovým krémem, šlehačkou, opět sušenky a polijeme čokoládovou polevou. Krém: uvaříme pudink z 1 l mléka, 3 vanil. pudinků, 3 lžic kryst. cukru, 1 van. cukru a 1 lžíce pol. mouky. Do vychladlého vmícháme 125 g másla. Šlehačku připravíme podle návodu ze 4 balíčků práškové šlehačky, ale množství mléka dáme jen na 3 balíčky, aby byla tužší. Vmícháme do ní 1 ztužovač šlehačky

7. OPLATKOVÉ FÍKOVÉ ŘEZY:
250 g ml. cukru, 250 g 100% tuku, 3 vejce, 1/2 balíčku piškotů, 1 balíček fíků, 1 čokoláda na vaření, rum, obdélníkové dortové oplatky. Nad párou rozpustíme tuk, přidáme nalámanou čokoládu, cukr, umleté fíky a postupně vejce. Mícháme do zhoustnutí, ale nesmí vařit. Dortový oplatek potřeme 1 cm směsi, poklademe piškoty, pokapeme rumem a potřeme směsí tak, aby piškoty byly zakryté. Zakryjeme druhým oplatkem, zatížíme a v chladu necháme uležet. Polijeme čokoládovou polevou a krájíme na malé řezy.